• 2142
  • 4944
چگونه یک کارخانه ساخت بطری راه اندازی کنیم ؟

چگونه یک کارخانه ساخت بطری راه اندازی کنیم ؟

صنعت پلاستیک در هر کشور، حرف اول را می زند. امروزه صنعت پلاستیک بسیار وسیع و بزرگ بوده و در صنف های بسیار زیادی هم کاربرد دارد که یکی از آن ها در زمینه ساخت بطری می باشد. همان طور که می دانید امروزه اکثر بطری ها با استفاده از پلاستیک و توسط دستگاه پریفرم ساخته می شوند. با توجه به این موضوع افراد مختلفی هم به دنبال راه اندازی یک خط تولید یا کارخانه در زمینه ساخت بطری هستند. اگر شما نیز یکی از این دسته  از افراد هستید که به دنبال راه اندازی یک کارخانه بطری سازی هستید در این قسمت از اطلس ماشین پلیمر همراه ما باشید تا با فرآیند این کار آشنا شوید.

مراحل ایجاد یک کارخانه ساخت بطری

به طور کلی، راه اندازی یک کارخانه ساخت بطری نیازمند برنامه ‌ریزی دقیق، سرمایه گذاری قوی و تکنولوژی مناسب است. همچنین لازم است تمام موارد قانونی و محیط زیستی را در نظر گرفت و رعایت کنید. راه اندازی یک کارخانه ساخت بطری نیازمند مراحل مختلفی است که به دقت باید بررسی شود. در ادامه چند مرحله اصلی برای راه اندازی یک کارخانه ساخت بطری ذکر شده است:

بررسی هزینه

قبل از انجام کار شما ابتدا باید به محاسبه هزینه های راه اندازی یک تولیدی بپردازید. شما باید سرمایه خود را با هزینه های اولیه راه اندازی یک خط تولید بطری سازی مقایسه کنید زیرا عدم انجام این کار ممکن است باعث وارد شدن زیان های زیادی شود. هزینه هایی که باید به آن ها توجه کنید شامل هزینه خرید تجهیزات، هزینه خرید مواد اولیه، هزینه خرید یا کرایه مکان مناسب، هزینه نیروی کار و ... می باشد.

بررسی بازار

ابتدا باید بازار محلی و بین المللی را برای فروش بطری‌ ها بررسی کنید تا اطمینان حاصل شود که تقاضا برای محصول شما وجود دارد.

تهیه تجهیزات

برای ساخت بطری نیاز به تجهیزات مختلفی از جمله ماشین ‌آلات ساخت بطری مانند دستگاه پریفرم دارید. باید تجهیزات مورد نیاز را تهیه کرده و نصب کنید.

انتخاب مکان

انتخاب مکان مناسب برای کارخانه از اهمیت بالایی برخوردار است. باید مکانی مناسب با دسترسی به منابع آب، انرژی و حمل و نقل مناسب انتخاب کنید.

استخدام نیروی کار

برای راه اندازی کارخانه نیاز به نیروی کار ماهر و متخصص است. باید نیروهای لازم را استخدام کرده و آموزش دهید.

اجازه ‌نامه ‌ها و مجوزها

برای راه اندازی یک کارخانه نیاز به دریافت اجازه‌ نامه ‌ها و مجوزهای مورد نیاز از سازمان ‌های مربوطه است. باید این موارد را به دقت پیگیری کنید.

بازاریابی و فروش

پس از راه اندازی کارخانه، باید به بازاریابی و فروش محصولات خود بپردازید تا به فروش موفقیت آمیز دست یابید.

تعداد و نوع دستگاه های مورد نیاز برای کارخانه ساخت بطری

برای ساخت بطری شما نیاز به دستگاه های پریفرم و پریفرم پت دارید. این دستگاه ها، یک نوع دستگاه تزریق پلاستیک هستند که برای ساخت انواع بطری های نوشیدنی و مایعات مورد استفاده قرار می گیرند پس در نتیجه شما نیاز به دستگاه های پریفرم و پریفرم پت در کارخانه خود دارید. تعداد این دستگاه ها با توجه به مقدار تولیدات، فضای کارخانه و نیروی انسانی می تواند متغیر باشد و شما نیز با توجه به این موارد باید تعداد دستگاه های پریفرم و پریفرم پت را برای کارخانه خود مشخص کنید.

دستگاه پریفرم پت چیست؟

دستگاه پریفرم پت یک دستگاه صنعتی است که بخش مهمی از فرایند تولید بطری‌ های پت (پلی‌ اتیلن ترفتالات) را انجام می‌ دهد. این دستگاه بطور گسترده در صنایع آب معدنی، نوشیدنی‌ ها، روغن‌ های خوراکی و سایر مواد مایع کاربرد دارد. دستگاه پریفرم پت در ابتدا به وسیله‌ یک دستگاه حرارتی، شیشه‌ ای از مواد پت را گرم و نرم کرده و سپس به شکل بطری‌ های پت فشرده می‌ کند. این فرآیند به عنوان پریفرم شناخته می‌ شود. بطری‌ های پت حاصل از این فرآیند به عنوان پریفرم‌ ها شناخته می‌ شوند.

پس از تولید پریفرم‌ ها، آن‌ ها به وسیله‌ دستگاه بادبادک (بلوئر) به شکل نهایی بطری‌ های پت تبدیل می‌ شوند. در این فرآیند، هوا به داخل پریفرم‌ ها فشار داده می‌ شود تا آن‌ ها به شکل نهایی بطری‌ های پت تبدیل شوند. دستگاه پریفرم پت یک قسمت اساسی از خط تولید بطری‌ های پت است و بسیاری از کارخانه‌ های تولید بطری از این دستگاه برای تولید بطری‌ های پت با سرعت و کیفیت بالا استفاده می‌ کنند.

مراحل  تولید بطری

PET:

رایج‌ترین شکل تولید بطری در دو مرحله انجام می‌شود:

  1. تولید پریفرم: مواد اولیه‌ PET به صورت دانه‌ های بسیار ریزی از پلی‌ اتیلن به نام گرانول موجود است که به وسیله‌ دستگاه مکنده‌ (شامل یک قیف و یک محور مارپیچ گردان شبیه چرخ گوشت)، به درون دستگاه تولید پریفرم کشیده می‌ شود.
  2. فشار مواد در قالب: پس از گرم شدن گرانول‌ ها در دمای بالا، آن‌ ها به شکل خمیر در آمده و رنگ‌ های مختلف در این مرحله به پلاستیک اضافه می‌ گردند. سپس با فشار در قالب‌ های مخصوص تزریق می‌‌ گردند. پس از انجام این فرآیند پریفرم از قالب بیرون می‌ آید و با سرد کردن سفت می‌ شود. آنگاه برای شکل‌ گیری نهایی به مقاصد گوناگون که شامل کارگاه یا کارخانه‌ های بسته‌ بندی مواد غذایی و... فرستاده می‌ شود.

 

 

قالب‌گیری تزریقی​:

قالب‌ گیری تزریقی یکی از رایج‌ ترین روش‌ های شکل‌ دهی بطری‌ ها است. در این حالت پریفرم تولید شده داخل قالب قرار گرفته و دوباره گرم شده و نرم می‌ شود اما نه به اندازه‌ ای که ذوب شود. سپس توسط دستگاه‌ های مخصوص، باد به درون پریفرم‌ ها تزریق می‌ شود و بطری‌ ها به شکل قالبی که در آن قرار گرفته‌ اند در می‌ آیند. پس از سرد و جامد شدن بطری‌ ها، قالب را باز کرده و قطعات تولید شده را از آن جدا می‌ کنند. سپس قالب دوباره بسته شده و فرآیند تکرار می‌ شود و به این ترتیب تعداد زیادی بطری در زمانی کوتاه از پریفرم‌ ها تولید می‌ شود.
این دو مرحله می‌ تواند یکجا و پشت‌سرهم در دستگاه تزریق پلاستیک انجام شود. اما جداسازی این دو مرحله برای این است که انتقال بطری‌ های خالی با حجم زیاد به مقاصد به صرفه نیست و بهتر است که ابتدا پریفرم‌ ها با حجم کم به مقصد حمل شوند و در آن جا شکل نهایی به آن‌ ها داده شود.

یک شنبه 28 آذر 1395

اخبار مرتبط
نظرات
 
   
 

قوانین ارسال نظر

  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
  • با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابه دارند، انتشار نمی‌یابند بنابراین توصيه مي‌شود از مثبت و منفی استفاده کنید.

اطلاعات تماس

دفتر مشهد

تلفن: (۰۵۱) ۳۶ ۵۱ ۳۶ ۸۱ - ۳

فکس: (۰۵۱) ۳۶ ۵۱ ۳۸ ۶۲

کد پستی: ۹۱۹۸۱-۷۴۴۵۹

آدرس : بزرگراه آسیایی، آزادی ۱۳۱، تقاطع چهارم

موبایل: ۰۹۱۲ ۷۳۳ ۹۳ ۳۱

دفتر تهران

تلفن: (۰۲۱) ۷۷ ۳۳ ۳۳ ۳۱

فکس: (۰۲۱) ۷۶ ۷۹ ۰۹ ۸۶

کد پستی: ۱۶۵۸۷-۴۹۸۵۹

آدرس : خیابان اتحاد، خیابان هشتم غربی، شماره ۲۳

موبایل: ۰۹۱۲ ۷۳۳ ۵۲ ۳۳